Ketojenik Kurşun Geçirmez Kahve - Bulletproof Coffee

Ketojenik Kurşun Geçirmez Kahve - Bulletproof Coffee

Ketojenik Kahve - Bulletproof Coffee

Kurşun geçirmez kahve de ne demek? İçen mi kurşun geçirmez hale geliyor. Kahve için neden bu tabir kullanılır. Bu tabir doğru mudur? Anlatmak istediği tam olarak bu mu? Neyse biz konumuza gelelim ketojenik kahvemizi anlatalım sizlere.

Eğer ketojenik diyet ile ilgileniyor ve konuyla alakalı araştırma yapıyorsanız ki araştırdığınız için buradasınız, büyük ihtimalle “kurşun geçirmez kahve - bulletproof” terimini de duymuşsunuzdur. Adına kimilerinin “keto kahve”, kimilerinin de “yağlı kahve” , “ketojenik kahve” , "kurşun geçirmez kahve" dediği bu içeceğin, her güne enerjik bir şekilde başlamamı, oruç diyetine bağlı kalmamı ve bütün gün hiçbir şey yemediğim zamanlarda bile enerjimin azalmamasını sağlayan mucize karışımım olduğunu rahatlıkla belirtebilirim.

Peki ne ola ki bu kurşun geçirmez kahve?

Tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Önceki yazımızda makro besinlerden bahsedip Ketojenik diyetin sağlıklı yağlardan zengin bir beslenme tarzı olduğunu söylemiştim. Buradan yola çıkarak en temel anlamıyla sağlıklı yağ ve kahve bir araya gelerek Ketojenik Kahveyi, kurşun geçirmez kaheyi oluşturur. İster tereyağı, ister hindistan cevizi yağı, ister mct yağı (medium chain triglycerides) kullanın, artık orası damak tadınıza kalmış.

Neden kurşun geçirmez kahve içmeliyiz?

Esasında kahvenize bu yağları eklemek için bir çok- nedeniniz var dersek pekte abartı sayılmaz. İlk sebep ise gayet açık: enerji. Kafeinin kendisinden gelen enerjinin yanında sağlıklı yağlar da size şaşkınlık veren bir enerji patlaması yaşatacak. Diğer artısı ise sizi uzun süre tok tutacak olmasıdır! Uzun süre zinde, enerjik olmak ve acıkmamak! Bu ikisinin diyet yapan ya da sağlıklı beslenmeye çalışan bir kişi için neler ifade ettiğini söylemeye gerek var mı?

Peki Kurşun geçirmez - ketojenik kahve nasıl yapılır?

En kolay tarifi sizlerle paylaşıyorum. Sonrasında alengirli tariflere geçeriz. Ama önce temel ketojenik kahveyi öğrenerek işe başlayalım. Kısaca her şeyi blendera koyup karıştırıyoruz hepsi bu. Şahsen günlük kişisel yağ girdisini takip edebilmek için öncelikle yağları blendera koymayı tercih ediyorum ki, kaç gram yağ aldığımın hesabını kolayca görebileyim. Esas gayemiz yağ ve kahvenin iyice karışması, aksi taktirde yağlar üstte yüzecek içimi zorlaşacaktır.

Tatlı Eklentileri 

Bazı tatlandırıcı eklerle kurşun geçirmez kahvenizi harika bir tatlıya dönüştürmek de elbette mümkün. İş sizin yaratıcılık seviyenize kalmış. Benim tercihimi soracak olursanız, genellikle kakao ve starbucks’ta bulabileceğiniz şekersiz karamel şurubu. Tarçın ve yine starbucks’ta bulabileceğiniz şekersiz fındık şurubu da denemeye değer. Ek olarak sadece tatlandırıcı kullanacaksanız da sıfır karbonhidrat oranıyla keto dostu (keto friendly) bir tatlandırıcı olan stevia’yı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Gidipte kesme şeker atacak haliniz yok değil mi? :)

Kurşun Geçirmez - Ketojenik Kahve Tarifi

Malzemeler
  1. 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
  2. 1 çorba kaşığı starbucks şekersiz karamel şurubu
  3. 1 çay kaşığı kakao
  4. 1-2 damla stevia
  5. 1 kupa filtre kahve

Talimatlar

İstediğiniz şekilde bir kupa taze filtre kahve hazırlayın
Filtre kahve ve diğer malzemeleri blenderda 30 saniye ya da süt köpürtücüde homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Bu kadar. Afiyet olsun!

Besin değerleri
Servis büyüklüğü: 1 kupa (320ml)
Kalori: 117
Yağ: 13.6
Doymuş yağ: 11.7
Trans yağ: 0
Karbonhidrat: 0
Şeker: 0
Sodyum: 0
Protein: 0

Bir sonraki yazımızda Ketojenik Kurşun Geçirmez Kahvemizin Kafeinsiz versiyonunu paylaşacağız...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hızlıca Ketozise Girmek (24 Saatte)

Ufak bir Kaçamak ve Aralikli Oruca Devam!

Aralikli Oruc Sabah Icecegi Tarifi