Hızlıca Ketozise Girmek (24 Saatte)

Hızlıca Ketozise Girmek (24 Saatte)

Bazı şeylerin hızla olmasını seviyoruz halk olarak. Bu yüzden eminim ki bir çok kişi bunun hızlı bir yolu yok mu diye soracak, araştıracaktır. Normalde süreç 2 günden 1 haftaya kadar çıkabiliyor. Hatta 2-3 hafta sürdüğünü belirtenler de var. Peki bu süreyi nasıl kısaltacağız?

24 Saatte Ketozise Gir

24 Saatte Ketozis!

Hızlıca ketozise girmek için yapılacakların başında Oruç geliyor. Su orucu veya normal oruç süreci depo glukozun tüketilmesi açısından büyük avantaj.

Aynı şekilde sağlıklı yağ alımınızı arttırmanız da ketozise girme sürecinizi hızlandıracaktır. Çünkü keton seviyenizi sağlıklı yağ alımıyla arttırabilirsiniz. Ki bu da ketozise girmenizi hızlandırır. Buna yağ orucu da diyebilirsiniz. 800 - 1000 kalorilik diyet ve bu diyetteki kalorilerin yağdan geldiği bir diyet...

24 saat aç kalmak veya suyla geçiştirmek zor gelebilir ki gerçekten zor! O zaman yağ orucunu deneyebilirsiniz. O da olmazsa aralıklı oruç sistemini uygulayabilirsiniz. 12'de bir öğün 19:00'da bir öğün olmak suretiyle 2 öğün ve yine yağ ağırlıklı. Bu süreçte protein alımını azaltmanızda fayda var.

Bir sonraki önerimiz ise aktivite seviyenizi yükseltmeniz olacak. Glikojen depolarınızı tüketmenin yolu antrenmanlardan geçiyor. Yüksek hızda antrenmanlar - HIIT antrenmanları, hele ki aç karnına yaptığınız antrenmanların araştırmalara göre Keton seviyelerine daha hızlı arttırdığı gözlenmiş. Aç karnına antrenman yapmak zor gelirse, normal şekilde ağırlık antrenmanı ve anaerobik antrenmanların süreci hızlandıracağını aklınızda bulunsun :)

Ketozise Giriş Sürecini Hızlandırmanın Yolu:
  1. Oruç tut
  2. Sağlık yağ alımını arttık
  3. Antrenmanı arttır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ufak bir Kaçamak ve Aralikli Oruca Devam!

Aralikli Oruc Sabah Icecegi Tarifi