Keto Flu (Grip) - Ketojenik Diyet Yan Etkileri

Keto Flu (Grip)- Ketojenik Diyet Yan Etkileri

Keto Flu Nasıl Atlatılır? Öğrenmeye ne dersiniz?
Zahmet olmadan rahmet olmuyor a dostlar. Bu yüzden ilk zamanlar size kolay olacak demiyorum. Önemli olan buna değip, değmeyeceği. Kesinlikle değecek!

Keto Flu Nasıl Atlatılır?

Şimdi biraz düşünelim. Sabah kalktınız, kahvaltıda çay içiyorsunuz. Çayınıza da iki şeker atmayı ihmal etmiyorsunuz. Diğer türlü çok tatsız değil mi? 3 çay içseniz, sabah skorunuz altı küp şeker.

Üzerine öğle yemeği öncesi ya da sonrası şöyle orta şekerli bir Türk kahvesi içelim, enerjimiz yerine gelsin dediniz. Oradan da 1 küp şeker yazalım hanemize.

Öğle yemeğinde dışarıdan hamburger söylediniz, yanında da kola var. Koladan küp şekerler geldi. Hamburger ekmeğinden karbonhidrat geldi. Ketçap, mayonez, patates derken sizin karbonhidrat hesabı kabardı, benden söylemesi.

Neyse uzatmayalım. Kısacası gün içerisinde bir çok yanlış hareket içerisindeyiz. Önce kendime söylüyorum, lütfen üzerinize alınmayın.  

Şimdi bu düzenden çıkıp sağlıklı yaşam stilini benimsiyorsanız. Şunu unutmayın, var olan durumu korumak ister vücut. Siz bu durumu değiştirmek istediğinizde elbetteki bir takım karşı reaksiyonlarla karşılacaksınız.

Bunların başında da keto flu (gripmiş gibi) adı verilen durum geliyor.

Gripte olduğu gibi, yorgunluk, bitkinlik, baş ağrısı, zihinsel karmaşıklık, odaklanamama, karın ağrıları gibi bir takım semptomlar gözlenebilir. Bu ketojenik virus gibi bir şeyden kaynaklanmıyor. Ve bir şeyleri yanlış yaptığınız anlamına da gelmiyor...

Bu karbonhidrat azlığına karşı vücudunuzun bir tepkisi. 

Vücudunuz size: "Ya arkadaş baklava falan iyiydik, nerden çıktı bu şekersiz çay içmeler, yok ben tatlı yememler, ekmem almıym tripleri" diyor. Ben vücudunuzun yalancısıyım :)

Keto Flu'yu Nasıl Atlatabiliriz?

Sorunu tanımladık. Şimdi sıra bunun üstesinden nasıl geleceğimizi aktarmak. Çok basit: Tekrar baklavaya dönüş yapıyoruz. Tabii ki hayır. Birkaç basit yöntemle bunun üstesinden gelebiliriz. Pire için yorgan yakacak değiliz ya.

1) Su Alımını Arttır

Biraz rafine tuz takviyesiyle su alımını arttıracağız.
Hidrasyon en önemli etkenlerden, özellikle ketojenik diyet yapanlar için.

Su içmeyi unuturum, su içmem ben diyenler bu diyette söyledikleriniz kabul edilmiyor...

2) Beslenmeye Sodyum, Potasyum, Magnezyum Ekle

Ketojenik diyette insulin seviyesinin düşmesiyle birlikte, sodyum ve potasyum kaybı hızlanır. Bu da yorgunluk, baş dönmesi, baş ağrısı, kabızlık ve kramplara sebep olur.

3) Daha Fazla Yağ Tüket (MCT Oil)

Burada dikkat edilmesi gereken unsur: İlk zamanlar karbonhidrat kaynaklarınınız tüketilene kadar yağlara geçilmediğinden farklı bir yağ bize yardımcı olabilir. MCT Oil olarak karşımıza çıkan bu yağı bulmak zordu. Fakat Hardline markası üretmiş. 500 ml 85 liraya satılıyor. https://www.hardlinenutrition.com/mct-oil-500-ml-4048.html

Semptomları azaltayım, daha rahat edeyim diyenler tercih edebilir. Olmazsa olmaz değil, bütçenizi zorlayacaksa almanıza gerek yok bence.

4) Sabah İlk İş Hafif Spor Yapın

Sabah kalktınız,  Kurşun geçirmez kahvenizi için ya da onu bile içmeden, az tuz attığınız suyunuzu içip çıkıp yürüyün. Hafif tempoda, nefes nefese kalacak halde değil. 

5) Uyku Önemli

İnsanlara çok uyuyun demek benim hoşuma gitmiyor fakat ilk etapta önemli. Kaliteyi uyku, özellikle biz ketojenik diyet uygulayıcıları için daha önem arz ediyor. Çünkü uykusuz kalındığında, yeterli uyunmadığında kortizol seviyeleri yükseliyor. Bu da Keto Fluya sebep olarak, ketojenik diyete adaptasyonu zorlaştırıyor.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hızlıca Ketozise Girmek (24 Saatte)

Ufak bir Kaçamak ve Aralikli Oruca Devam!

Aralikli Oruc Sabah Icecegi Tarifi