Evde Mayonez Tarifi

Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. O yüzden hazır tarif paylaşıyorum.

Bu sebeple onun tarifini paylaşacağım. Görmeden yapamam diyorsanız, videoyu da ekliyorum
İçindekiler:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı sirke
1,5 tatlı kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
125 ml zeytinyağı
125 ml ayçiçek yağı


Katkısız, doğal bir mayonez yapacağız.

Genişçe bir kaseye 1 yumurtanın sarısını, 1 tatlı kaşığı hardalı, 1 tatlı kaşığı sirkeyi, 1,5 tatlı kaşığı limon suyunu ve 1 tutam tuzu ekleyip yaklaşık yarım dakika çırpacakla, tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın.

Çırparken havalandıra havalandıra çırpmaya dikkat edin. Böylece mayonez içine çok daha fazla hava alacak ve dokusu çok daha yumuşak olacak.

Bir yandan çırparken bir yandan da ince ince 125 ml zeytinyağını dökmeye başlayın.
Dökerken çok yavaş olmanız kesilmemesi için önemli. Zeytinyağını ip gibi dökerken yine havalandıra havalandıra çırpmaya devam edin.

Kasenin kaymaması için altına küçük bir kaydırmaz koyarsanız çok işinize yarar. Yoksa bir mutfak bezini ıslatıp da kasenin altına koyarak kaymasını engelleyebilirsiniz.

Zeytinyağını ekledikçe kıvamının kalınlaştığını göreceksiniz. Bu, yumurtanın sarısının bağlayıcı özelliğinden geliyor.

Normalde bir salata sosu yaparken, sirke ve limon zeytinyağına karışmaz ve zeytinyağı üste çıkar. Y
umurta sarısı sayesinde limon, sirke ve hardal zeytinyağıyla birleşebiliyor.

Kıvamı kalınlaştıkça mayoneze daha çok benzemeye başlayacak ve rengi açılacaktır.
Zeytinyağı bittikten sonra, sıra geldi ayçiçek yağına.
Sadece zeytinyağıyla yapınca tadı bazen çocuklara ağır gelebiliyor. Bu yüzden ben biraz ayçiçek yağı da koyuyorum.

Sadece ayçiçek yağıyla yapınca da tadı bana biraz sası geliyor. Ayçiçek yağı yerine dilerseniz fındık yağı da kullanabilirsiniz.

Sos kalınlaştıkça yağı daha rahat dökebileceksiniz, o yüzden ilk baştaki kadar ip gibi dökmeden biraz hızlanabilirsiniz.

125 ml ayçiçek yağını da çırpmaya devam ettikten sonra mayoneziniz hazır.

Hava boşluğu bırakmamaya dikkat ederek kavanoza doldurun. 1 saat kadar oda sıcaklığında kendine gelmesini bekledikten sonra 2 hafta buzdolabında saklayıp, gönül rahatlığıyla sandviçlerde, patates kızartmasıyla, salatalarda sos yaparken yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hızlıca Ketozise Girmek (24 Saatte)

Ufak bir Kaçamak ve Aralikli Oruca Devam!

Aralikli Oruc Sabah Icecegi Tarifi